Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tass

Jag somnade till
men vaknade igen
Under tiden hade en man
gått igenom fotoutrustningen på vinden
Han hade ersatt Stalins namn med Lenins
Ingen skugga må falla
på en man som kan rida barbacka
köra motorcykel
eller umgås med lejon
Jag blev osäker
men han lovade mig sanningen
Pravda viskade han på ryska
och sträckte fram näven
men det var ingen näve
Det var en tass




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-07-01 00:18



Bookmark and Share


  Anya VIP
Var det den ryska björnens tass? Intressant text som jag läser flera gånger.
Spasibo!
2020-07-10

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Spännande. Väcker nyfikenhet.
2020-07-09

  Kungskobran VIP
Härligt fantasifullt.
Gillar
2020-07-02

  Blomma-Stjärna VIP
intressant text;
"somnade till men vaknade igen... Under tiden hade..."
jag vet inte tillräckligt för att "känna" vad texten kanske vill berätta
- mannen med tass vem är han? är det Stalin han vill ska räddas från eftervärldens dom?
2020-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP