Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordrevans gåta

Liljekonvaljbladshav svalkar
efter gräsklipparsvit

Stigen mellan våra
hemman öppnar sig
på nytt över ängen
som förgäves kämpat
med att växa igen

Där söker jag
jordrevans gåta
men finner den inte




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-07-01 14:04



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Blommar bäst i fuktig ängsmark under försommaren. Räknas som medicinalväxt. Växten är mycket giftig för kor och hästar. Därav inte önskvärd
på marker där djur travar. Men annars en utomordentligt gångbar planta, vilkens blad har en pepprig smak med fördel i sallad, soppa och till grillat kött.
2020-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP