Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Roddaren



Roddaren ser
bara
var han var
när han far
baklänges
in i framtiden.

Så småningom
är snart
för länge sedan
då och där han var -

endast nuet
är uppenbart.






Bunden vers (Rim) av Jan Widströmer VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-07-01 16:59



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Bra och tänkvärt...
2020-07-11

  Eva Langrath VIP
Fin bild av roddaren och relationen till tiden. Får mig att minnas alla roddturer som barn och även en kyrkbåtsrodd under en Pilgrimsvandring. Där mitt på vattnet upphörde tiden en stund.
2020-07-05

  Gunnel Eriksson VIP
Roddaren är en bra bild
till hur många förhåller sig till tiden.

Jag känner igen mig i baklängestittandet
men det beror på att det är svårt att se
framåt, när man är gammal.

De korta raderna gillar jag.
2020-07-02

  Solweig Jansson VIP
Åh, vilken fin bild av varat ! Påminner mig om en text jag hört i något sammanhang om en man i en båt i en sjö " där han sitter och känner hur jorden välver sig under båten " - också en häftig bild !
2020-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP