Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kvinnan i svart, del 2


Skydda framtiden

----------------------------------------

Bär ännu kläder av sorg

ty tidens sargade ekande tomhet

befäster framtiden

Vad annat kan människolivet göra

när ordkriget tycks fortsätta föröda

Istället för att ena oss?

Målar svarta väggar

 

Klamrar stundtals fast vid ankarets hopp

Men följer bara med i dess djup

När mina upplevda sanningar

ytterligare bestyrks

 

Varför får inte naturens käftsmäll oss

att nu vakna upp en gång för alla?

Hur många mer liv ska behöva förintas?

Djurarter?

Fysiskt svaga individer?

Växtriket

Som får oss att överleva?

 

En gång grät jag tårar över kärlekens smärta

Nu är mina tårar snarare fallna för jordens

avsaknad av

kärlek för alltet

-------------------------------------




Fri vers (Fri form) av Magica VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-07-01 18:16



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text!
Vi bär framtiden i våra händer till kommande generationer, bör hållas varsamt!
2020-07-05

  Peter G VIP
Vi är här bara en kort tid, förhållandevis; kan vi se våra barn i ögonen och säga att vi gjorde allt vi kunde för att värna jorden och naturen för att kunna överlämna en planet som sprudlar av liv och förhoppningar?

Stark text som ger tankar!
2020-07-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Klokt och vackert om vår missbrukade natur, som vi inte värnar tillräckligt.
2020-07-03

  Maria Sundelin VIP
Kloka tankar
Kramar
2020-07-01

  Sparvögat VIP
Kloka ord skrivet i sorgens vemod...
2020-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Magica
Magica VIP