Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hade tänkt att skriva en text om en människa utan byxor. Men den här texten stod och bankade på porten och Bertil hade en egen vilja dessutom. Du vet, spindeln Bertil, som min väninna kallar den. Om den nu inte är en Berta.


Byxfällan (den som vill kan byta byxor efteråt)




Flexfilé serveras stundom i regeringens matsal.
Fast på tisdagar blir det olika sorters 'tisdagssoppa'.
Klar grönsakssoppa, du vet den utan grädde i.

Sedan kommer den med grädde i.
Med eller utan L i den grädden.
Dessutom grädde på 36 %, grädde på 30% och grädde på 24%.

Alla med eller utan, serverad piskad förstås,
upplagd i porslin med visst djup.
Sedan har vi i tur och ordning.

Oxsvanssoppa med och utan bitar av oxkött i.
Grönsakssoppa med små bitar av oxkött i,
det som inte sitter där bak.

Sedan har vi nog en sorts grumlig soppa
som påminner i smaken om gulasch,
med eller utan ägg i.

Av någon anledning skall de väl tillfredsställa
alla sorter, numera.
Annat var det på Axel Peter Eliasson-Larsson's tid.

Då fick en ofta gissa sig till vad som skulle serveras,
trots att det var en sådan där två-rätters meny.
Även på torsdagar är det soppa.

Bara att ärtsoppan kan varieras där.
Samt säkert även den där efterrätten.
Pannkaka eller våffla, med fem sorters olika sylt.

Även med eller utan grädde,
och om det är grädde... med eller utan L.
Istället för grädde kan det vara vaniljglass.

Med eller utan vaniljstång, med eller utan L,
från Sverige eller från Britannien eller Minnesota.
Det är inte beläget i Virginia utan är högst egensinnig.


(Texten är fullkomlig. Fullkomligt fabulerad.)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 268 gånger
Publicerad 2020-07-02 11:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP