Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är skillnad

Det är skillnad på hur man värderar människor här i världen.
I vissa branscher är de inte värda någonting - men man kan ändå tjäna stora pengar på dom genom trafficing.
I andra branscher är de värda så mycket att man kan undra hur det kan vara möjligt att tjäna pengar på dom.
Som fotbollsspelare eller hockeyspelare, som kan säljas likt handelsvaror för en halv miljard. Styck.

Ingen människa är mindre värd än någon annan.

Ändå dödas somliga som flugor - därför att de av somliga andra inte anses ha något värde.
Eller kvävs de till döds av någon ynklig polis.




Övriga genrer av Ingmar Hård VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-07-02 20:51



Bookmark and Share


  Piann VIP
Så sant skrivet!
Lika människovärde borde vara en självklarhet. Men när pengarna styr glöms humanismen bort.
2020-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP