Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och så nu // att falna

det är något som inte stämmer.

är
i hjärtat felad .

den här sorgen är delad
— jag delar den med dig .

. . .

den inre kyrkklockan klingar falsk ,

falskt ,
mot den Enda säsongen

av naturens dåsande
oavbrutna föränderlighet .

i myllorna
etsas inga spår in . bäckarna

som stråk
av svart sömn

genom den knäppande, knakande skogen ,

§§ når ut
till hjortartens kronbärarande kolosser,
till deras blå, törstande tungor . . .

för att sedan sjunka in
i namnlös lera .

. . .

dikena, dalarna ,
förlorar sina särskilda konturer .

själen
vandrar
på ständig färd
iväg från våra älskade .



iväg
från vår underbara

falnande

planet .




Fri vers (Fri form) av ignacy / aglaya
Läst 99 gånger
Publicerad 2020-07-02 23:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ignacy / aglaya