Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En annorlunda tolkning av Narcissus som drunknade...


Narcissus speglade sig åter!

Narcissus drunknade inte för att han älskade sig själv för mycket.
Nej, han tänkte till före det hann gå så långt, där, där han befann sig vid vattnet!
Han tänkte; Om jag speglar mig i vattenytan...
Om jag speglar mig i vattenytan, så räcker det med vad jag ser .
På vilka andra sätt, kan jag också vara en narcissist, älska mig själv?
Jag kan...
Stråla mig i solens glans...
Eller gå på Vip-fest...
Festen där jag ALLTID är inbjuden,
ty jag är så Viktig!
Och han kom att inse...
; Att vara Viktig, är nog bättre än att BARA älska sig själv!?
Och en balans mellan att Älska sig själv, och att VARA viktig...
Är nog det bästa!

Men som ni har hört, om förtalet, att Narcissus skulle ha drunknat för att han älskade sig själv(Så mycket)...
Drev han sitt tänkande av ordet BALANS, alltför långt...
Ja, han blev så smått galen!
Han besökte de STORA teaterscenerna, likväl som de små, och hans ord som utmynnade på scenen Var;
-DETTA ÄR EN BALANSAKT! (Han åsyftade sig själv som älskad av sig själv, och konstaterandet av att han var en viktig person).
Men det var det ingen som befann sig i publiken som förstod.
Så han stämplades som Galen.
Och Galen blev så hans namn...

Alla som kom i hans närhet, (ty snacket spred sig som vinden, om den galne personen på scenen, som ingen förstod), glömde bort hans namn...
Och namnet Narcissus glömdes bort...
Men liksom skvaller kan bestå...
Så...
Blev historien om Narcissus som drunknade i en damm, av sin egen spegelbild viral.
För att han älskade sig själv för mycket, gick förtalet...
Och visst blev det så, att; Narcissus drunknade av sin egen spegelbild, innan han drunknade, för den skull, att han var olycklig, sedan han beträtt teaterscenerna, och ingen förstod vad han stod för (Balans).
Han tog sonika så sitt liv, på detta sätt! Men i folkmun försvann skvallret om den Galne personen på Scen, till förmån för Narcissus som älskade sin spegelbild för mycket, så pass att han drunknade. Som om detta vore Svaret, och som det verkade; Alla runtomkring honom Visste bäst; Varför han tagit sitt liv! Och ingen kunde längre hävda att det var förtal som rådde i folkmun, utan en allmän accepterad dikt, som blivit accepterad som sanning.
Ty historien om Att drunkna av sin egen spegelbild, var inte Ny! Det var en gammal historia...
Det var bara Narcissus, som gav den ett ansikte!




Bunden vers (Annat versmått) av Mim
Läst 132 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-07-03 03:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du har gett Narcissus ett nytt ansikte och en ny själ, han har backat ner från scenen (några millimeter) och verkar vara välbalanserad.

En unik förvandling har ägt rum, värdigt Franz Kafka.
2020-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Mim