Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det som ofta börjar som någonting hoppfullt, det kräver en sorts stabilitet, där det inte behövs att försöka göra det allra bästa redan från början. Utan snarare en sorts jämnmod och ständigt vara som påhittigt ödmjuk för ett bevarande av status.


En människa vill oftare ha än ge




De flesta förhållanden verkar kunna gå samma väg
som en förening. Gick en kurs för en del år sedan,
där beskrev en man en förenings uppgång och fall.

Vilket kunde appliceras även på ett samhälle, ett
förhållande eller liknande. Det beskrevs som ett
väggur. Klockan tolv bildas föreningen, vid tre är

den verkligen attraktiv och drar till sig 'nytt blod'
och 'nya idéer'. Vid sex börjar den visa tecken på
att vackla, vid nio börjar den minska i snabb takt,

vid tio är det bara styrelsen kvar, vid elva ger även
styrelsen upp och fem i tolv är den i 'fritt fall'.
Vad de inblandade bara ibland har klart för sig att

ett bygge kräver underhåll. Och eftersom 'ingen' är
villig att ta ansvar för att 'underhålla bygget', rasar
det ihop som ett korthus vid minsta bris, storm.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av lodjuret/seglare VIP
Läst 155 gånger
Publicerad 2020-07-03 11:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP