Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han, i havsgraven..



Onda tankar, kastar ankar,
tusen går de, överbord,
och dess vreda andar vankar
i min midja, jämns en jord
som är till för dem som flyter
kring i ytans bubbelfärd,
medan jag med knothand knyter
ankartross till huvudgärd.

Rycker jag mig fram till brotten
i min kedjas levnadslänk
drar den helad snart mot botten
långt från havets blånadsblänk.
För var bit av frihet vunnen
är en länk snart återfunnen
i min sköra skaparskänk.

Fjättrad mot min havsgravskedja
drar jag cirklar kring mitt självt
och i rundgång hörs jag bedja
mot dess inre cirkelhälft.
Men det blir ej jag som vänder
dragkamp mellan egna händer
och jag tror, om länkar bryts,
tusen tyngre återknyts.


















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-07-04 11:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP