Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dodge Coronet -59, egen bild 2019.


Den flotta regattan



under uppsegling
det magnifika bruset
från virvlande v8or


alla de plansvängda fenor
över utskjutande lyktor
och kromornament


en Chrysler Saratoga
1960 i bronsutstyrsel
som paradåkens etta


gulsvarte eleganten
Dodge Coronet 59
under krusande kväll


i skimrande majestät
på blankskinande torg
och planande esplanad


mot svalka i vindrufs vid älv
genom panoramarutans
röda Cadillac de Ville 61




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-07-04 13:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Djupt känd beundran över bilarna "i skimrande majestät". Glad att de får sin egen hyllningsdikt! Härligt att se dem vid älven, de blir som vackra båtar.
2020-10-03

  Lena Själsöga Keijser
dessa bilar är vackra att skåda när ägarna sköter om dem, konstverk
2020-07-12

  Solweig Jansson VIP
Kärleksfull nostalgi - idag ser alla bilar likadana ut !
2020-07-08

  Öknens Ros VIP
När bilar inte bara var bilar, utan riktiga mästerverk och konstnärligt gjorda!
2020-07-05

    Lena Staaf VIP
En kärlekstext till de gamla lyxkärrorna. Väldigt målande beskrivet!
2020-07-04

  Elinor Sörensson VIP
Wow!
Motormullret överröstar
nu mitt granskogssus
Härligt
2020-07-04

  Larz Gustafsson VIP
Så DÄR ska bilar se ut!
2020-07-04

  angela Täubert fd Jansson VIP
Åh jag vill vara där!!
Du beskriver så bildlikt dessa underbara gamla vrålåk!!
2020-07-04
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP