Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rosorna hänger

Rosorna hänger våta
prunkande rosa trasor

Halva altanen är våt av regn
Dörrar och fönster tillstängda

inga barnskrik
inga skratt hörs

vår grannfamilj är borta
i en stuga vid havet

katten deras
ska snart få upptinad fisk

min man
vaknar från sin siesta

han undrar:
Nu har vi ingen
och ingenting
att vänta på?

Nej, nu är det bara vi
och mat och gotter finns
så det räcker för en vecka!

"Åh, vad skönt", säger han
men innan raden här är klar
kommer en dov snarkning
- han har somnat igen!






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-07-04 15:55



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
Skickligt fångad ögonblicksbild
som i sig vecklar ut en större
berättelse.
2020-07-10

    Lena Söderkvist VIP
Kronblom, låter det nästan som. Seriöst: Skönt att ha allting klart, tolkar jag din dikt som. Svårt att säga emot detta.
2020-07-05

  Marita Ohlquist VIP
Du har en förmåga att se det positiva i tillvaron!

2020-07-05

  Kungskobran VIP
Coronan danar till eftertanke lugn och harmoni
2020-07-05

    Lena Staaf VIP
Först en dyster känsla, sedan lugn och vila. Härliga regn!
2020-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP