Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Socker på bit! Jag minns...

Jag minns...,
när jag nu skriver till dig.
Trots att vi aldrig träffats rör du upp en orkan, eller bygger en bro åt mig.
En bro eller brygga.
Dessa symboliska bilder utgör något djupt, som du gräver upp hos mig...
Som om jag är ett väg-grensdike.
Ett väg-grensdike , om det kunde tala...
I sin grönska, där det ligger/befinner sig.
Mycket har det väl sett i sina dar?
Men det kan inte tala, och blir av betraktaren sett som antingen fint eller fult.

Symboliska bilder, med ett symboliskt värde.
Alla människor har väl sin inre bilderbok, av bilder, eller liknelser, och några med få minnesbilder och några med många.
En orkan står för känsloanstormningen som sker när vi talas vid här!
Att bygga en bro eller brygga...
Trots att du inte känner till min minnesbanks referensramar...
Så överbygger, dvs. Överbryggar du mitt tid och rum!

När jag svarar dig i brev, kommer jag att tänka på...
Och så gör jag ett uttag i minnesbanken!

Idag kommer jag att tänka på; Bitsocker.
Hur min far lärde mig att "sua" "sogor", dvs. suga socker.Ta en bit bitsocker i munnen, hälla lite kaffe på ett fat, och dricka från fatet, trots att kaffet mestadels var i kaffekoppen. Så förnöjsammade man, och uppmärksammade, att kaffedrickandet måste få ta tid och AVNJUTAS!
Gärna i solsken.
Och fastän det aldrig går, att på vädret rå på...
Så var detta något som min farmor och farfar också gjort, på sin tid.
Men generationerna som gått före, kunde ej göra detta, då socker på bit (bitsocker), då var uppfunnet.

Har aldrig tänkt på det förrän nu, som en ynnest, att insupa kaffe på detta sätt.
Och jag undrar; Kommer bitsockret som handelsvara att försvinna, hur det smälter långsamt i munnen, och gifter sig med sitt kaffe...
Kommer bitsockret som produkt att försvinna?
I sådana fall skulle det vara sorgligt...
Jag vill nog...
Springa iväg till affären redan idag, och köpa bitsocker...
Och skulle jag önska något till min födelsedag, hur konstigt det än kan låta...
Så skulle det nog vara bitsocker!

Och trots namnets sting , i bitsocker, så får man inte bita i bitsocker...
Då förlorar hela grejen...
SIN MENING!




Bunden vers av Mim
Läst 106 gånger
Publicerad 2020-07-05 04:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim