Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hon log då vemodigt men lycklig.


Sjögröna ögon

Med sina vackra långa ben dansade Frida uppför trapporna.
Så underbart, hon hade mött en man som hon fått ögonkontakt med nere vid kanalen på kvällen.
Nu klappade hennes hjärta och slog extra volter. Hon hörde fortfarande musiken ”Strangers in the night" som spelades högt på en radio någon haft med sig.

Det var precis så hon kände när deras blickar hade mötts. Han hade den mest underbara sjögröna ögon som hon aldrig skulle glömma.

Långt senare hos en keramiker blandade hon ihop glasyrprover. Hon blandade oxider i glasyr och i det oändliga försökte hon få fram den rätta färgen på hans ögon. Till slut lyckades hon med en tillsats av kobolt och kopparoxid.

Efter en tid visade hon upp sina vackert drejade fat med den underbara sjögröna glasyren på en utställning.
Många besökare var hänförda, de hade aldrig någonsin sett något liknande.
Oh, vilken vacker färg hördes flera utbrista.

Hon log då vemodigt men lycklig.


© Bibbi Ahrnstedt
bild sofiagregersen.se




Prosa av bibbi ahrnstedt
Läst 117 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-07-05 09:48



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Fin text om ett möte som dröjde sig kvar. livet är fyllt av sådana korta, men intensiva, intryck - väl värda att berätta om !
2020-07-06

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om ett oförglömligt möte med stor betydelse!
2020-07-05
  > Nästa text
< Föregående

bibbi ahrnstedt
bibbi ahrnstedt