Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fånga ett ögonkast

Sisyfos mumlar vid fikarasten
linda din bitterhet runt själen
kvar blir bara ditt skal

Mätt vägd och kasserad
vi finner dig otillräcklig
obeprövad
obesjälad
utan den gnista du en gång bar

Din gudomliga inre blick
barnets förundran inför kosmos
stiltjen du plötsligt förnimmer
när du slutar titta
och börjar se

Fånga ett ögonkast




Fri vers (Modernistisk dikt) av Max Hammarstedt
Läst 122 gånger
Publicerad 2020-07-05 16:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Max Hammarstedt