Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ni andra


Det regn som hörs viskar på ett språk 

 

du har snubblat och tuberna mot naturens 

små varelser står kletigt uppradade 

 

ditt badrum stinker av tristess 

din fru består av häng och höstens löv 

har ännu inte börjat byta färg 

 

Här är som vanligt. I en plötslig bild trycker 

någon jätte in sin stora rumpa genom 

badrumsfönstret och fastnar 

 

i ett skruvstäd dallrar delar av rumpan 

            det är en kvinnas 


Allt oftare blandar sig skrattet in mellan 

mina livsval och du liknar allt mer en 

borgerlig variant av en myra 

 

om tiden producerade allt fler fingrar 

hade pekfingrarna samlats till en krans 

 

hon den hängande tar i med all 

kraft för att förmå publiken att 

tro att det var oundvikligt 


att hon var ett val som andra 

lika betydelsefullt som de övriga 

 

Rumpan syns mest inifrån och barnen 

har klätt den med tandkräm 

 

på söndag ska de träffa de andra i 

rum där luften redan tagit slut 

 

Här är som vanligt. Ni är just så. Ni 

andra. Alla utom jag. Ni andra. 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 111 gånger
Publicerad 2020-07-05 17:00



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Här vare kabare !!!
2020-07-05
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP