Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om


Hej och trevlig att du tittar in!

Efter en lång resa står jag nu här...
Jag är inte framme. Faktum är att jag på ett sätt bara just har börjat min vandring. För det är en ny väg jag påbörjat.
Hur kom jag hit?
Vad ledde mig att välja att svänga in på de väg jag nu vandrar?

Hur mycket jag än skulle vilja klappa mig för bröstet och ge mig ära måste jag ändå erkänna att det inte beror på mitt förstånd eller goda vilja.
Ett erbjudande öppnades och jag tog ett steg. Jag visste inte vad det skulle leda, bara att jag verkligen ville det. Om någon hade berättat vilket mödosamt uppdrag eller resa det är att försöka nå sina drömmar hade jag kanske tappat modet.

För ja, det krävs mod, målmedveten, brutal ärlighet, barnslig kärlek och tro.
Det kostar allt men det är värt varje steg, varje andetag, varje droppe.

Jag har lärt mig av min resa att livet är en kamp oavsett vad du än gör. Frågan är om man är beredd på att lägga sin kraft på att kämpa för ingenting eller om man vill kämpar den goda kampen. Den där du finner ditt värde, din mening och syfte i livet.

För inte så länge sedan frågade någon mig "Behandlar inte du också människor så som de behandlar dig?" Han menade att det ju är en självklarhet. Jag tror också att det är naturligt att tänka och känna så.

Men jag tror att det krävs mer än så för att lämna ett avtryck och påverka sin omgivning och de människor som lever runt omkring mig. Vi behöver inspirera varandra med glädje, vänlighet, tålamod och kärlek. Det finns inte tid att vänta på att någon ska känna sig manad.

Det är mitt ansvar att ta första steget. Vart det leder vet jag inte, men det är en spännande resa.




Fri vers av jörgen g
Läst 153 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-07-05 21:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jörgen g
jörgen g