Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Denna text är en rewrite av Sandra De Freitas dikt "Ingen annans läppstift stämplar din skjortkrage" och en del av skrivleken under taggen #skrivsåmycketbättre" insta. Hon har skrivit rewrite på min text "Jag vill ge dig en souvenir"


"Ingen annans läppstift stämplar min blus"


Vilket är ditt märke?
Isadora, Maybelline, L'Oréal Paris'?
Hur vattenfast är din mascara?
Hur rödblossiga är mina kinder i ditt muskelminne?
Vilken nyans av dig sitter kvar på min blus?
Min magkänsla säger att du fick oemotståndliga,
läppar med: Lancôme Mademoiselle Shine 146?

 

Allt jag har en aning om är....
att våra hudtoner i vintras inte kan flagna
bort genom att bli lite solkyssta av andra nu
Och allt jag har kvar nu
Är ett humm om dig och ditt badrumsskåp
och vad du gör...
med ditt hår när du speglar dig

 

Att tvätt i 60 grader
Att Vanish Gold
Inte kan sudda ut skönhetsfläckarna du
lämnade på mig

 

 

Under nagellack och läppglans
Visst fantiserar jag om att komma
under din foundation
Hur underbart det vore att leka
under alla lager smink
Se ditt läppstift markera sitt revir på min krage
Din doft kittla mot min nästipp
Och varje kant jag beskådar i min lägenhet
Varje spindelväv i mina hörn
Alla dammråttor under min säng
Känner till storyn om hur du nästan glömde
dina svarta spetstrosor på mitt nakna golv

 

Allt du gör för att framträda dina ansikstdrag
Syns markant på mig
För ingen annans läppstift stämplar min blus.
Ingen annans foundation lämnar samma envisa spår.
Ingen annans doft kittlar min nästipp.
Ingen annan klär av mig med blicken som du.

 

 

Nu väljer jag outfit med omsorg
Men jag tror att dagen vi springer på varandra igen
Så kommer jag ha en badhair-day
Sunkiga mjukisar och keps
Det vore liksom ödets nyck
att låta mitt hjärta hänga på en skör tråd

samtidigt

 

som jag fortfarande har nåt på tungan att säga... till dig




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-07-11 21:59



Bookmark and Share


  Flisan
Wow wow wow!
2020-07-12

  Yrre VIP
Berör denna
2020-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP