Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En studie av en flyktig frisör, en vän, en blomma. Bland de avpublicerade äldsta 2009 *


En lek med sax

Går igång av kunskap
ord och djup
närhet
skratt och flamstårar
ontimagenskratt

ny vänskap rakt i genom urgammal
rätt in i hjärtat
som en bomerang

men det var innan
jag såg fingrarnas trolleri
hos en vild vanlig skånska
(fast så vanlig var hon förstås inte alls)
lek med frisörsax

nu är det revolverkvinnans makt
hur redskapet liksom karatepinnar
letar sig igenom rufs och liv
lillfinger manikyrutsmyckat
glitter och läppglans

jag gapar med mun så stor
aldrig sett en fingerfärdighet
som den hon äger

nu är det prickskytte som gäller

hårklippningsmästarinna smeker
revolverlik sax
hölstret vickar mot höften
ser proffessionens finurliga leende utbrista
på ett rätt självgott sätt:

JAG VET!






Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-07-06 00:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP