Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trolltöre

Famlar i tiden
med själens håv

Fångar minnessting

Skaparbränslet självslocknar
i poetens brasa

I sagans sägenomspunna
skog samlas torra törestickor

Trolltöre som glöder
av nyförlösta ord




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-07-06 13:29



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Jättefin, att begrunda.
"Famlar i tiden
med själens hov", så underbart beskrivet : )
2020-07-07

  BenGust VIP
Apropå Töre finns en ort mellan Kalix och Luleå med det namnet, men här
avses väl lätt brännbar tunn ved eller träflisor.

Själsfamlande minnesting hålls hjälpligt glödande men blossar upp genom
nyexaminerade ordalydelser.

2020-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP