Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I stiltjesång och nektardarr



sprang hon för glatta livet

längs tornadons utkant

för att med uppvindarna


svärma


fjärma dess virvlande väsen

och blidga stormögat

för att sen tyst dropplanda


i stiltjesång


på gulnad smått vitrosafylld

äng av akleja och gulmåra

med kringsnurrande surr


och nektardarr


från bromsar, bin, hästflugor

med hudaptit och alla de

pollenströende humlor




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-07-06 14:18



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
rörelsen
lever i dina ord
vacker doftande
2020-07-12

  Solweig Jansson VIP
Stark rörelse, mjukt dalande och insekters mjuka rörelser och ljud - häftigt ! Nektardarr - vackert ! Skönhet och rörelser i fin kombination !
2020-07-08

    Lena Staaf VIP
Vacker dikt fint komponerad med sina treradiga verser och ett-pratade emellan. Mjuk sommarkänsla.
2020-07-06

  Elinor Sörensson VIP
Virvlande vacker
själssvärm med ord
En honungsmantel
2020-07-06
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP