Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Revir kontra intressesfär!


Utöka rummet!

Det sägs, att vår privata sfär är i omkrets tre meter ut ifrån vår kropp, där vi går och står.
I denna sfär får ingen som inte har tillåtelse nudda oss.
Då ropar våra sinnen;
-Fara, Fara, på färde!
Och ett flykt eller aggressionsbeteende startas i våra reptilhjärnor!
Trots att människan är liten på jorden, och stor i orden,
så behöver vi mer utrymme än vi evolutionärt fått.
Våra intressen länkar oss ut mot världen,
mot andra människor...
Till en slags sällskapsklubbar,
eller sociala grupperingar!
Om jag tex. Gillar Billie Eilish,
så...
Vill jag träffa andra som gör det också...
Eller vara solitär, med mina hörlurar på,
och ändå utöka mitt revir,
med hjälp av mitt intresse....
På alldeles EGEN hand!
Och ett utökat revir...
Är det inte så enkelt egentligen...
Som att man i en sfär,
den värld vi lever i,
där vi bor ,
hälsar på,
eller rör oss...,
ATT;
Det egentligen är så basalt som ett utökat rum?
(Dock ej fyrkantigt, som man tänker sig ett rum, men... Rum kan ju ha lite olika former/vara flytande, om man tänker på det!)




Bunden vers av Mim
Läst 98 gånger
Publicerad 2020-07-07 03:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim