Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Psalm 139 - dikt

Gud, du vet mer om mig än vad jag kan förstå i mitt sinne,
du vet om jag dansar eller går, har på mig t-shirt eller linne.
Du omsluter mig uppifrån och ner,
har oändlig kunskap om mig och ändå finns det mer.
Om jag tar allt mitt och drar,
ner till dödsriket far.
Så kan jag inte gömma mig från dig,
din hand och styrka kommer ändå leda mig.
Inte ens i mörkret finns det en plats där Ditt heliga ljus får en mörkare kontrast.
Underbar och unik skapade du mig då du vävde samman mina organ,
allt du gör är fantastiskt från mest komplexa datorn till enklaste banan.
Du såg mig innan jag föddes och planerade varje dag i mitt liv.
Innan någon av dem började hade du skrivit ner vartenda kliv.




Fri vers (Fri form) av Salut Lellan
Läst 291 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-07-07 18:37



Bookmark and Share


  Fredrik Axelsson
En vacker egen diktning på Psalm 139. Det är ju precis så det ska vara, nära det egna hjärtat.
2020-07-11

  Larz Gustafsson VIP
Du känner mina tankar fjärran ifrån.
Förrän ett ord är på min tunga, se, så känner Du det till fullo.

Underbar psaltarpsalm.
2020-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Salut Lellan
Salut Lellan