Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett stort utbrott av avinit har konstaterats på overformyndaren@haninge .se


En ny pandemi?

Hos overformyndaren i Haninge har man upptäckt fall av den svårutrotliga åkomman avinit. Det beräknas att utbrottet skall vara långvarigt.
Avinit som åkomma diagnostiserades i mitten av 50-talet av en numera avliden person Parkinson. Redogörelsen om bekymren som är relaterade till sjukdomen återfinns att läsa i en bok med titeln Parkinsons lag.
För att lugna eventuellt oroliga läsare skall betonas att åkomman har låg mortalitetsfrekvens men uttryck som "han är så snål att han skriker när han skiter" kan i vissa fall sägas ha viss tillämplighet.
Vad är nu avinit? Enklast kan den uttryckas som en blandning en mixture av flera oftast två obehagliga egenskaper. Avundsjuka +inkompetens. Varav inkompetens synes vara den dominerande faktorn vid sjukdomsuppkomsten. Brister i kompetensen kan ibland få svåra komplikationer för den enskilde. Socialdemokrater tycks dock i stort sett vara immuna. Det är ett märkligt fenomen men har konstaterats vid flertalet sjukdomsutbrott. Avundsjukan tycks ha spelat mindre roll i det nu föreliggande fallet.
Hur skall man undgå att bli smittad? Man kan konstatera att social distansering
INTE hjälper. Den smittade behövs inte hållas i karantän, vilket kan anses vara en god nyhet. Men nya utbrott är att förvänta så när väl åkomman har fått fäste är den mycket svårutrotad. Ett fungerande botemedel finns inte i skrivande stund




Övriga genrer (Satir) av Sören Turesson VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-07-08 09:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
I skrivande stund oroar vi oss - medan andra roar sig - men pandemin kan ändå drabba alla.
Här skapas grogrund för panik och stämningen accelererar lavinartat. Bra tempo!
2020-07-09

    ej medlem längre
Bra, aktivt skrivet.
2020-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP