Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I fotstegen av Corona...


Jag saknar ett par stilettklackar...

De smala gatorna
har nog aldrig varit så breda
som nu
Törstande efter fotsteg
Barnvagnar, sandaler eller stilettklackar
Jag minns nu hur det var
att sitta
på en uteservering
Att höra runt hörnet ett par skor komma gåendes
Att få gissa
Försöka föreställa mig
hur personen ser ut...
Är det en man, kvinna, har hen glasögon, är det en kändis?
Man hoppas det är en kändis.
Tommy Körberg eller nån från Bonusfamiljen? "Jerka?"
Vart är han på väg?
Vad har han för skor?
Tänk va kul om Jerka från Bonusfamiljen skulle gå förbi helt obekymrad med höga stilettklackar?
Och så pirret...
Pirret i magen
Inväntar en reaktion
Märkte han nåt?
Tänk om han "ser" att jag sitter och gissar om honom och stannar upp och blänger på mig...
Kanske blir han arg?
Vill han sätta sig ner och ta en öl?
Antagligen inte...
Lättnaden ändå när han obemärkt går förbi.
"Vilken tur, han märkte inget..."
Ett par nya fotsteg hörs om man kan inte låta bli
Man börjar om.
"NU du..."
"Nu kommer Körberg"
"eller Jerka"
på väg hem från en filminspelning
smuttandes på en 7/11-kaffe
I höga stilettklackar...













Fri vers av Tomas Brink
Läst 153 gånger
Publicerad 2020-07-08 14:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tomas Brink
Tomas Brink