Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fröken Julie gifter sig


En man jag känt sedan 2006 

friade genom att gå ned på

knä i mitt kök. Hade alltid älskat 

sade han långt innan skilsmässan 

hans. Lättad efter avsked vid dörr. 


idag söker efter den hon var innan 

innan uttalade delar av det 

inte heller kommer förmå sig att 

känna. 

         Det är inte lönt. 
         Är inget panikletande. 

         Är för lycklig här med böckerna,

         tofflorna och poesin. För glad för att nånsin

         orka börja om, 

 

 Det ljudlösa minnena. Accepterandet av att 

ha förlorat kärleken i livet. Som om hon satt en

gräns och nu levde inuti en kropp som enbart 

han givit förutsättning till. Hans slags bomull 

har jag karvat fram på egen hand. 


         Har jag lyckats på egen hand 

         Fanns verkligen allt redan inom mig 

 

tårna sprätter i måfå bort småstenarna och 

förstod att det varit senaste året som hon på 

allvar haft en verklig relation med en dröm

 

en livsviktig. Tårna formar mönster under mig

och fingrarna smeker runt frukterna i butiken 

på ett så behärskat vis att minnesbilder av 

avunden får blodet att i korta stunder frysa. 

Du finns verkligen hos mig, läser mig och 

jag vill på allvar att du ska fortsätta ditt liv 

på ditt vis. Jag mitt. 

          Igår berättade jag för friaren om att 

          jag valde att lämna mitt livs kärlek. 

         Valde det för att jag ville det. Behövde. 

 

          Valde smärtan så som andra väljer 

           kyrka, präst och äktenskap. 

 

Varje dag i mitt liv hittills har jag saknat dig 

korta ögonblick har blodet frusit till. 

 

            Tror vi kan nå varandra där. 
            det är så det ska vara. Kan vara. 


du har inte förstått vidden av vad du betydde 

för mig och smärtan i att du trodde du var 

otillräcklig. Hur det på allvar blev för mig. 

 

jag har älskat två män på två skilda sätt 

men enbart du såsom den framtida kvinnan 

sedermera gjorde. 

 

      mitt brott. mitt svek. Mitt test. 

     ett du inte klarade och detta anade 

     Julie, mitt barn, 

 

      Fröken Julie, hon som ur skuggor 

      växa fram så beroende av tiden efter 

 

 

Julian hade dött om du klarat testet. Han 

har bråkat i så många år. Just därför. 

 

nu stått vid hans gravsten 

känt hans 

andedräkt från håll kunnat 

släppa knogarna de vitnade av kamp 

 

havet det har stillnat Vet du älskar

än         för fröken gott nog 

som ett följe av tunn flor i genomskinliga 

stygn fästade på rygg. Tog hon sig fram 

 

            till mig. 

 

 

 

 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-07-08 15:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja
Åååååååååhhhhhh

2020-07-12

  Gunnar Hilén VIP
Ååååååååååååååh !
2020-07-08
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP