Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fnöskejag

 

 

 

 

blå knackar lätt

med mjuka fingerblad på

 

ögonfönster

tecknar med morgonrodnad

hopp

 

 

 

stilla sitter vitmolnsman

lyfter blicken

lyssnar in

 

lyfter stråken

vidrör såg

 

vibrerande skönhet ljuder

 

 

 

 

du bad mig

 

kan du säga mig varför

jag sitter här

och skriver med bruten udd fadd märg

 

vore jag en stenskriftmakare

 

ej

ty jag hör stenblad kvida

 

mitt hjärta bäddar in sig vilar stilla

in till ett nästa

 

kan du

säga mig varför jag vandrar i min trasiga hud

 

är det för

ökandet av ensamheten detta karga

min

 

är det för

att bränna mina fingerblad

är det för att svedja min hud

bränna mina ögon

söker jag bekräftelse

 

eller

 

skriver jag för att tro mig finnas

 

längtan

är längtan släden med eldfacklor

i gnistrande vinter

gnisttunnlar

bjällror

 

eller

 

är längtan flamman

den tändande av detta fnöskejag

den vilken bränner hål i mina ögon

 

kan du

säga mig varför jag sitter i denna ram

varför arken är en skärm

ej samtal

ej vackerskrift




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 144 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-07-08 16:49



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Längtan är dina facklor i vintermörkret, längtan är elden långt borta och i ditt inres värld av skattgrottor. Längtan är nog livet som du skriver och den enda känslan som får oss alla att kliva upp på morgonen för att möta en ny dag med nya hägringar i horisonten.
2020-07-10

  Maja Ivan
Jag tycker om hur du startar med lätta knackningar och avslutar i en fråga
Så upplever jag att det kan kännas att skriva. En känsla knackar på, ett försök görs att försöka formulera den, i slutet kommer en undran om vart formuleringen sedan skall landa. Är det en envägskommunikation, eller samtal. När det blir samtal gnistrar det som här.
2020-07-08

  BenGust VIP
Dikten ställer frågor om författarjag och identitet.
Vem är jag? Fnöskejaget som vill få en nytändning som fyller alla gnisttunnlar.
Varför skriver jag? Jag vill spela med sinnena och känna for att tro mig finnas.

2020-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser