Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jakten efter skatten.

Stick iväg sa jag till natten samtidigt som jag letade efter den svarta katten.

Bara han visste vägen till den försvunna skatten.

Jag kan fortfarande höra de falska skratten.

Kan fortfarande se deras hat, och hur de hela tiden letade efter färsk mat.

Du vet din bitterhet kommer förtära dig om du gång på gång gör samma sak utan att lära dig.

Ditt hat kan inte nära dig.

Det gör dig svag, men det märker du nog en vacker dag.

Att allting är i onödan och allt du gjort är att bära den tunga bördan.

Istället för att ta till skratt och äntligen lyckas hitta min skatt, tog du till hat och blev tillslut utan mat.

Ett råd: gör inte din egna tomhet till en allsmäktig profet

Och fiska inte i grumliga vatten. Risken är stor att ditt ljus slocknar och du drunknar i natten.




Fri vers av Konstnärssjäl
Läst 103 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-07-08 23:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Konstnärssjäl
Konstnärssjäl