Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett alfabet av vingar

Behöver vi en tolk, liten viskande
förkrympt fågel; fågelbenen, vingarna
om kroppen, en mantel mot regn
mot regnet, kära, behöver vi en
handfull av våra systrars aska
att strö i vinden; molnsådd, kära
en skörd av droppar pärlor
drypande av hunger, min värld,
är vi de sista av vår sista art
av systrar, är vi
en här av älskanssvultna starar
bär språket som ett smycke
över fågelbröstets hägn




Fri vers av Grävling
Läst 159 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-07-09 00:51



Bookmark and Share


  Stanley Rydell
”bör språket som ett smycke ...” !
2020-07-13

    Lena Staaf VIP
En dikt med ett stänk av undergång men där språket kan föra oss vidare.
2020-07-09

  Ulf Carlsson VIP
Fåglars språk bär änglars budskap.
2020-07-09

  Nanna X
Så vackert redan i rubriken. Och nog behöver vi det alltid.
2020-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling