Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyckelhål


ibland finns det plats för en
film med James Stewart
den där med ängeln som väntar
på att få sina vingar
men först hoppar James Stewart
för att dränka sig
jag skjuter bara undan så mycket
tid bakom mig att det finns
plats att krypa igenom och
så ringer Anna på dörren
och då är det tonår och
han och jag går ut på
Grundtvigsgatan och
förmodligen åt höger mot
lekparken det där sättet som
James Stewart talar på som
med en potatis i munnen
och jag är nog inte tyst som
jag brukar för det är lätt att
tala med Anna det kan vara
Seargent Pepper han har köpt
eller spelar vi pingis i källaren
hos honom och kanske turas om
att tända ljuset igen när det slocknar
och filmen var mörk och det var
precis så att ängeln kunde dyka
ner i djupet efter James Stewart
fast det var svårt att se att han
var en ängel när de satt
drypande våta på fiket
går man genom ankdammen
och mellan de gula husen
kommer man till Holbergsgatan
den vägen har jag tagit ofta
två trappor upp bor Anna
han kan barre’ackord
wednesday morning at 5 o’clock
och alla texterna står på den
röda baksidan och det finns
klumpar i halsen och vi försöker
känna igen alla dom som
står vid gravens blommor
sacrificed all of our lives
och längs den gula
Grundtvigsgatan gick jag
mellan gröna och röda gården
fram till pensionärshuset där
allt störtade sig ner
går ner på knä och genom mina
ögon kommer det till mig igen
känner ända hit det där ontet
som när man kväser en fågel
en långsam hyena cirklade mitt liv
minsta myra gick till midjan
och sträckte spjuten rätt ut
jag var en insparkad skräck
och när jag öppnade tystnaden i munnen
rullades jag ihop till en penna
jag tittade en gång till
och mellan tallarna kastade sig
Blackebergs lianer
it was twenty years ago today
den vandrande vålnaden
på knä
i min mage av dikter
mild som en smekning var mina drömmar
och den eviga blå skolbagen
dinglade runt benen där jag
sprang





Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 122 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-07-09 11:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm