Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Litterära brottstycken"


KÖTTÄTARNE HEIDENSTAM OCH STRINDBERG

Så det säga Strindberg att
Heidenstams ande äro svag
enär köttets lusta voro
starkare !?

Ågust : Det äro vida känt,
icke minst på värdshusen
av att hans smäckra svaghet
för lammkött,
ger sitt medgifvande svar
på att han icke voro någon
vegetarian inte,
och lär icke blifva.

Strindberg äro sjelf köttätare,
så hur förhålla han sig då
till sin ande ?

Ågust : Köttet förbinda kropp
och själ,
förutsatt det finnas en ande,
vars näring är av annan art,
vilket lär saknas hos Heidenstam.




*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 162 gånger
Publicerad 2020-07-09 15:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP