Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En bekant till Kurt har lovat att skriva en thriller, där alla i hela boken heter någonting på Petersson eller varianter därav, exempelvis Cassius eller Catarina, Chim eller Chonstantin. Han har helt enkelt fastnat i tullen för att ha sett skum ut.


Egon som inte heter Anderson i 'sir-name'




Egon har mer eller mindre bestämt sig
för att skriva sin nästa bok som en thriller,
där följande skall ingå, att stå
någonstans i förordet.

Det 'Du' som förekommer i den texten
är inte på långa vägar släkt med den person
som läser den här texten just nu.
Inte ens förordets 'jag' är ett sådant du.

Du har den så vanliga
och smittsamma åkomman till sjukdom
som går under namnet 'Sällskapssjuk'.

Vilken är vida bättre att ha
än exempelvis Avundsjuk, svartsjuk
eller sjuk av oro, misstänksamhet.

Själv skiftar jag mellan
trött och pigg, glad och sur.
Vilka tillstånd sällan ses som sjukdom.


(Om bilden.
En snedställd bild blir ofta mera spännande,
hjärnan kan få göra ett 'ärevarv'
då bilden 'klarnar' i huvudet.)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 174 gånger
Publicerad 2020-07-09 20:35



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Bilden fick mig att minnas den där episoden i Kalle Anka där gravitationen plötsligt börjar fungera sidledes. Jag tror att Magica de Hex var inblandad. (”A matter of some gravity”)
Precis som du(et) pendlar även jag mellan de fyra du nämnde! Det kanske är vanligt?
2020-07-10
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP