Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Slutet

Att förhålla sig
Att förstå
Begripa
Ta in

Beskedet kommer
Någon talar om att dagarna nu är räknade
Livet är på upphällningen

Att förhålla sig
Att förstå
Begripa
Ta in

Någon försöker förstå att det är slut
Begripa att loppet är kört
Tar gradvis in att inget hopp återstår

Att förhålla sig
Att förstå
Begripa
Ta in

Någon tänker inte ta in
Avser inte begripa att inget hopp står att finna
Förstår på sitt sätt men tänker inte...

Att förhålla sig till livet - till döden
Att förstå sitt liv och sin död
Begripa när livet anser sig färdigt och döden väntar på att ta plats
Ta in att den korta stund vid liv nu övergår i den långa stund som död

En början och senare, sådär nästan oändligt långt senare, ett slut
Så enkelt, så självklart då slutet fortfarande är på behörigt avstånd
Så överraskande obegripligt när det helt plötsligt, påtok för tidigt, smugit upp tätt invid ens sida
Slutet...

Att stå där
Att finnas där
Att kanske tillsammans försöka förstå
eller tillsammans just vägra...förstå

Tänka att det finns inget rätt sätt, inget fel
Det finns bara mest olika
Olika omständigheter
Olika rytm
Takt

Att förhålla sig
Att förstå
Begripa
Ta in


Nä, det är inte min tur, inte än
Nä, mina dagar är fortfarande oräknade om än kanske ej längre oräkneliga
En vän är påväg…
Påtok för tidigt påväg bort från oss, från sitt, från liv...

Att förhålla sig
Att förstå
Begripa
Ta in...




Fri vers (Fri form) av PhanLieB
Läst 227 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-07-10 09:55



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Att ta in att nu är det slut
färden till en plats jag aldrig varit förut
endast åt ett håll det går
över det ingen någonsin rår
Min miljondels sekund är över
inget mera på jorden jag någonsin behöver


2020-07-10

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text som får mig att tänka på vår dotter, förnuftet visste, känslorna förnekade!
2020-07-10
  > Nästa text
< Föregående

PhanLieB
PhanLieB