Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÖRA TYSTNADEN

I denna tid av ytans fjäsk och buller
får man spetsa öronen och lyssna
efter något som tyder på något annat
än semesterfestarnas grillpruttar
på husvagnsparkeringarna och kändisarnas
influerande tatueringstävlingar
i de allt tommare medierna.

Man får fälla ut själens antenner
för att kunna höra evighetens brus
bakom kommersens blindfönster,
kunna höra fladdret av det lilla löv som fastnat
i köpcentrets gapiga svängdörr.
I nattens tysta fjät auskulteras stetoskopet
under änglars tassande på salongsmattan.

Man kan höra en egendomlig tystnad,
när någon stiger in utan att knacka,
när albatrossen bortvänt lyssnar i isvinden
och när pionernas ömma skuggor vaggar
mot vitkalkade murar i nattbrisen.
Vill man höra tystnaden, får man andas lätt
genom vasstrån under den tunga ytan.







Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-07-10 15:42



Bookmark and Share


  Briza media
Många fina metaforer på ett viktigt tema. Den här gillar jag mycket!
2020-07-12

    ej medlem längre
Din dikt uppmanar till att jag filosofiskt tänker - jag hör att du lyssnar !!
2020-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP