Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En del av det jag antecknat mig till minnes idag och några dagar bakåt i tiden. Att börja göra något, sätter verkligen igång lusten att göra, litet av varje, oavsett det handlar om att skriva, måla, städa... ja, du vet ju själv.


Texter utan vidare intresse (III)




1.
Margaretha brukar inte fira sin semester i en vulkan.
Till exempel en eller annan med dimma eller ånga i.
Men ett tillfälligt besök i fantasins värld.

Vilken befolkas av mer moderna
eller som förhistoriska monster,
en sådan plats kan ha sina sidor.

De kan vara så djuriska eller befolkade
med högst vanliga människor.

2.
Det är då jobbigt med en smula ledighet, semester.
Redan efter en tre dagar,
har ens nya kompisar hunnit tröttna på
ens som lust till att arbeta eller busa.

3.
Det bor en översittare till terrorist i ett hus.
(en som terroriserar någon,
ses väl som just en terrorist)

Som övning ser han nog fram emot att bli
sitt eget (så möjligt ospännande)
livs hemliga agent.

En sådan där med 'rätt att döda'.
Eller att själv som 'råka illa ut',
om det utsedda offret får 'en smula egna idéer...'

4.
Lars-Göran har en kader professionella gråterskor, anställda att stå bakom disken på sitt hotell. En hotellportiers plats är ju gärna på just ett hotell. Tänk dig att du beställer ett rum där, vid bardisken. Där förväxlas ibland beställningar. Får du för dig att klaga, plockar hon genast fram en näsduk och börjar gråta.


5.
Alla upplevelser Hubert eller Eva, kan tänkas ha,
uppdelas med viss lätthet upp i tre grupper.
Som dina egna säkert.

A. De människor eller platser
vilka du vill kunna som upprepa.
B. De som du absolut klarar dig så bra utan.
C. Och så alla de där som övriga,
vilka inte brukar lämna några särskilda minnen av,
de mest bara finns där.

7.
Jag kan påstå att jag bryr mig.
Men gör jag verkligen det?

Jag kan påstå att jag bryr mig.
Det kan 'hända någon som mig'.

Kan jag påstå att jag verkligen bryr mig?
Jag kan ännu ha egna lidanden, kanske.

8.
Improviserad jazz.
Att jämföra med
ej regisserade barnskrik.

9.
En del människor verkar veta
precis vad det är de vill.

Andra verkar vara
minst lika säkra
på vad det är de inte vill.

10.
Ibland är 'alla' människor medelpunkt'er.
Utanför eller driftkucku
eller bara sedda som 'ko ko'.

11.
Är Sverige en del av ett annat land?
Som Tyskland eller så.
Varför har ingen berättat om det?

När blev Sverige ett annat lands lydstat?
Men om det är så, är det ju självklart,
att 'vi' bör följa det landets (exempelvis Tyskland)
politik för Corona.

De har säkert sina egna lagar och regler.
Det är nog bara att anpassa sig.
Nu förväntar jag mig att ingen längre behöver dö
i någon sjukdom som en effekt av att bli förkyld.

Eller som sagt i Covid 19 i (Tyckland).
De har nog ändå nolltolerans där.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 161 gånger
Publicerad 2020-07-14 19:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP