Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lite tankar bara, bilden är taget av mig själv.


Tiden

Egentligen så är oändligheten

bara en liten liten stund i ett timglas

och timglaset är bara sand som måste

vändas då och då, men i rätt ögonblick

för att inte upphöra med allt liv

mitt i ett tidevarv.

på så vis går livet vidare 

i evighet om man så vill.

 

Någon eller nått har ju i alla fall 

vänt på tidens timglas

eftersom vi existerar än.

 

med litet kontroll av människan 

mänskligheten och viljan att leva.

 

Så går nog allt vidare

 

För det finns alltid en utvald.

 

 




Fri vers (Fri form) av Lasseman VIP
Läst 448 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-07-11 19:46



Bookmark and Share


  DominiQueen
Absolut, en utvald.
Ljus & Kärlek önskar jag Dig
kram käre ljusbroder min
2020-11-01

  aol
Bra formulerat om begreppet tid ja den är av evighet,
2020-08-31

  ResenärGenomLivet VIP
Vi får hoppas på att mänskligheten inte tar kål på sig själv...det vore inte roligt...gillar din bild...mina pojkar brukar bygga sådana där stenskulpturer...det blir ganska häftigt...
2020-07-12

  lodjuret/seglare VIP
Såg först inte att det fanns en statyett mitt i bilden, bara den tjusigt omgivna naturen. Texten i sig fick mig att tänka, sedan tänka igen, ett varv till. Det finns djup i den, ungefär som i bilden alltså. Texten har därför också gjort sig värd fyra kastanjetter, en bukett tulpaner från Landskrona samt två blommor av liljekonvalj och en tuva grönt gräs från en hage strax utanför Laholm...
2020-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP