Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotot taget av mig på omslaget till Manet i Närbild, Nationalmuseum, Stockholm 1985. Pojken på målningen från 1869 är Léon Leenhoff, fosterson till Edouard Manet. Léon ska ha varit 17 år då porträttet målades. Målningen är en av mina favoriter.


Päronskalaren

Allvarsögon med tankestänk
och sorgesamhet

Mörktonad bakgrund
som omfamnar pojke

Gråskjortad arms hand
håller stadigt grepp om kniven

Knivbladet mot päronet
Skalet ringlar i dans

Edouard Manets magnetiska
målning transtilltalar mig




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-07-12 08:05



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
tycker om
2020-07-15

  BenGust VIP
Han verkar tänka på nåt bortom rummet. Ansiktsuttrycket speglar
en del av hans väsen.
"Transtilltalar" är ett nytt spännande ord.
2020-07-12

  Gunnar Hilén VIP
Jag gillar texter som i lätta ordalag beskriver en målning. Det blir som en duett.
2020-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP