Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rådjur



Vi möts och -
flykt eller inte flykt
är frågan

som blänker till
i rådjurets vidöppna öga -

nyfiken blick,
men medveten enbart
om det igenkännbara.

Omedvetenheten
skälver kroppsnära.

Därför blir hackspettens
knackande
en frågeställning,

liksom någon på väg
och motorsågens massaker
på avstånd.

Det säkra
före det osäkra -

och buskarna sluter sig
solidariskt om flykten

och gör den osynlig.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-07-12 14:33



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Snyggt! (som alltid)
2020-07-21

  Eva Langrath VIP
Vacker beskrivning av mötet och samtidigt som tiden står stilla brusar världen runtom genom hackspetts och motorsågs ljud.
2020-07-14

  Solweig Jansson VIP
Väldigt vackert om det intensiva ögonblick ett sådant möte innebär - tiden står still i total närvaro !
2020-07-13

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, de flesta vilda djur är skygga och försiktiga...fint beskrivet möte...
2020-07-12

  Lena Själsöga Keijser
rådjur
möter rådjur ofta
många gånger har jag försökt passera eller samtala med rådjur
så skuttar de
det låter som
som kastanjetter
beundransvärda hur de vet med sensibla klövar exakt var de kan landa
en vacker bild att vandra med
din bild
2020-07-12

  Ulf Carlsson VIP
Ett snabbt möte, beskrivet på ett dröjande sätt.
Den traditionella meningsbyggnaden, den klara strukturen och interpunktionen gör dikten tidlös och allmängiltig. Läsaren slipper den karaktär av trendig hugskottspoesi som ofta skymmer tanke och känsla.
Vi är alla "rådjur" i våra nya möten och alltför ofta tar vi den säkra och kända vägen, håller oss till det vanliga och de vanliga.
Poesin skulle må bra av och utvecklas bättre, om vi som skriver dikter vågade oss på både nya och gamla sätt att skriva. Både hackspettar och motorsågar har sin plats i poesin!

2020-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP