Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Definition av Dagsverke, Oss Alla till sökare!


Barnets uttryck, men en vuxens längtan och Strävan!

Hur ofta används ordet Dagsverke idag?
Ordet Arbete tordes vara vanligare.
Men jag håller mig till det äldre ordet.

Dagsverke, Dagsverke, Dagsverke, upprepar jag för mig själv, ömsom trallar fram!
Vad är ett Dagsverke?
Något man åstadkommer under en dag?
Eller kan man åstadkomma något som "ska " ta en dag, på mindre tid?
Oavsett, så är ett Dagsverke, vad du definierar det som!

Ett arbete, avlönat på något sätt.
Och eller en syssla, som ger din själ känslan att ; "Nu arbetar jag"!
Samt en själens slit och glädje!

Har inte varje människa sin passion , i sitt dagsverke...?
Känner meningsfullhet, i sitt dagsverke?
Samt inser; Att man FAKTISKT som människa, åstadkommer något!

Det borde vara en rättighet!
Men vägen dit kanske inte alltid är så lätt!
Vägen dit kan vara lång!
Men Oavsett; Gör inte ordet Dagsverke själ för namnet?
Vad som åstadkoms under en dag?
(En dag kan göra en sådan skillnad!)
Gör inte ordet Dagsverke, om man tror på det, och ska leva efter denna devis;
OSS ALLA TILL SÖKARE!
MEN ÄNDOCK, NÅGRA, VILKET FYLLS PÅ, TILL ATT BLI MÅNGA,
till finnare.

"Jag fann"
-Se vad jag fann, säger barnet! Och om vi alla är som barn, går det ändå att tillstå..., att vi är som Vuxna!




Bunden vers av Mim
Läst 112 gånger
Publicerad 2020-07-13 03:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim