Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


På stadens café

Mannen med filttofflor
och grå yllekofta
nytt i Ystads Allehanda
en kaffe med prädd
tidningsbudets första
i gryningsmorgon
rollatorn på innergården
han vill inte bli sedd

Smulor på golvet
till Pilfinkens glädje
hela näbben full
mat till sina ungar
flyger fram och åter
kvittersång till tack
finkfröken så nöjd
på grenarna gungar

Kvinnorna med hatt
nöjet varje lördag
setts sedan länge
te och en Mazarin
skvaller i solskenet
om det som händer
fru Olsson i dörren
klädd i en lila krinolin

Mamman och flickan
direkt efter skolan
saft och några kakor
pappan sitter inne
försjunkna i varandra
och några kakor till
fem droppar kaffe
på duken av linne

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 546 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-10-01 06:37



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Uppfriskande text som sprider trygghet och kärlek och att vara i balans .
2020-10-02

  Nils-Robert
Håller med Elisabeth. Fina bilder, bra rim. Ger nostaligikänsla.
2020-10-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina bilder och bra personteckningar i lite nostalgisk dikt, med superbra rim.
2020-10-01

  bibbi ahrnstedt
Fint skrivet och rimmat om caféets besökare
2020-10-01

  Blomma-Stjärna VIP
Förutom krinolinen som fru Olsson bär verkar caféet bekant - både som nu eller 60-tal... Tycker om hur du ser och förstår människor och sparvar.
2020-10-01

  Solstrale VIP
liksom dina rader bilder voro som framkallas i radavståndet med klarhet! Tack för dessa fina korta sekvenser av verkligheten!
2020-10-01

    Lena Staaf VIP
Fin miljöskildring där människor ( och sparvar) trädet fram och blir synliga. Funderar över vilken tid som avses, 40-50-tal. Krinolin?
2020-10-01

  Öknens Ros VIP
En mötesplats för alla, precis som det ska vara. Fint beskriven.
2020-10-01

  Kungskobran VIP
Spencers, Flygans Haga, Paleys
Kaféer som man mins.
Fint fångat av dig.
2020-10-01

  Feliaxel VIP
Ett café innehåller många händelser
Bra beskrivet
2020-10-01

  Maria Sundelin VIP
Caféer är något som vi nog alla har en egen relation till
2020-10-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO