Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För diktformen haibun, som blandar poetiska haikus med berättande prosa, se till exempel https://www.masterclass.com/articles/how-to-write-haibun-poetry. Att skapa följetong av formen är min egen idé. Storyn bygger på lika delar drömmar och fantasi.


Om vi nånsin kommer fram till København: haibun 14

 

 

Glada nyheter

får man ju ta försiktigt

men ändå hoppas

 

- Både Heinz och jag måste nattskiften arbeta heute Abend, förklarade Renate i telefon. Det är akuta problemen på Firma. Vi tänker lite om ni vielleicht möjligen kunde ta hand om Linus und Lina eine weitere Nacht? Bitte? De gillar ju sova hos er. 

Maken log och gav mig tummen upp. Han smög in i vardagsrummet för att hämta Minus så att hon också skulle kunna höra.

- Självklart, Renate, kein Problem! Då kan vi ju stanna en extra natt i Danmark ifall barnen skulle vilja? Det finns ju mycket att se, och vädret är ju finfint.

- Ja, Sie bestimmen. Vi får göra upp Finanzen später. Jag är så tacksam! Danke Schön! Be Lina och Linus um Fotos zu senden, bitte!

- Det ska jag. Jag hör av mig i morgon. Tschüss und Gute Arbeitsnacht!

- Tschüss und Gute Reise! 

Maken och jag gjorde high five på terrassen medan Minus spred den glada nyheten i soffan. Lina var tillbaka och Linus hade vaknat. Båda lyssnade storögt. Jag tror bara det var jag som såg hur texten på bonaden ändrades igen:

 

Alle ting ejer sin tid

Pølsemanden er din ven

 

Vem fan var den där Pølsemanden, egentligen? 




Fri vers (Fri form) av Nanna X
Läst 283 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-07-14 07:33



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Att ordspråket nu har blivit på danska, bådar också gott [för huvudpersonerna - jag hade nog hellre stannat på denna sidan].
2020-07-14

  TrollTörnTrappan VIP
Rolig dialog! Hur den förmodat noggranna och ambitiösa människan ändå hoppar hej vilt mellan språken..

Tycker mig jetzt känna föräldrarna besser än die Kinder själva.

Undrar bara hur arga die Eltern blir när det uppdagas huru ingen dänisches framkomst ännu hade sig utspelat vid der Zeitpunkt für telefonsamtalet. Nun ja, blir väl en anderes historia...
2020-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X