Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Kyrkbåten

Tiden finns inte
sade rorsmannen
när båten låg stilla
på mitten av sjön

tiden upphävdes
när molnen speglade sig i vattnet

på given signal
sänker 10 roddare sina åror
blicken fästs på taktroddarna längst fram
det finns inget före och inget efter
när årorna lyfts och sänks
båten drivs framåt
mot andra stranden

solen ligger som en brygga
över vattnet
när pilgrimerna lämnade båten
ingen behövde hålla distans

med ryggsäck och stav
vandrade de vidare
somliga med skoskav
andra inte
de möter

sol
regn
kärr
vila
tält
skratt
mygg
andakt
delande
klättrande
blöta skor
blöta kläder
vandrarhem
ett gammalt häststall
dusch i iskallt källvatten

telefonen avslagen
nyheterna långt borta
inga avstånd behövde hållas
annat än de frivilliga
under den tysta vandringen

 

© Eva Hedlund fd. Langrath




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-07-14 08:22



Bookmark and Share


  Carola Bouvin
Väcker långväga minnen, väcker sorg och saknad. Hoppfulla ord rimvis vaga i en kall värld. Än dock vackert.
2020-07-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
En åkpromenad
som gör en glad
att den kom åstad!

2020-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP