Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjortronpark



inandas kådfläkt
mellan hopflätade
grenverk och högväxta
odonris längs myren


videsparvarnas drillande
rödvingetrastens dalande
skala av flöjtetoner
faller in i vindbruset


så lövsångaren med sitt
vemodsdaller i enslig
begrundan över getporsens
molntappsvita blombollar


bärpärlehorisonten
inte enbart hägring
för i djupa steg dras vi
inåt hjortronparken




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-07-14 09:30



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Ljuvlig text ! Bokmärker !
2020-07-20

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
En fin emotionell naturfantasiupplevelse!
2020-07-20

  Lena Själsöga Keijser
du målar doft
det går att ana glädjens penslar
2020-07-15

  Elinor Sörensson VIP
Myrmarksdoftande ordsmycken
En njutning för själsögat

Känner mig som ett barn i en
godisbutik som har svårt att välja
Fastnar nog ändå mest för hjortronpark,
bärpärlehorisonten och vemodsdaller

Stegminnen sjunker ner i Värmlandsmyr
2020-07-14

  Maja Ivan
Bärpärlehorisonten, ett ord att bära som ett halsband på vandring! Texten ger mig en känsla av att vara på väg mot något vackert. Det ger glädje.
2020-07-14

    Lena Staaf VIP
Alla sinnen aktiveras i denna promenad mot hjortronhärligheten!
2020-07-14

  Öknens Ros VIP
Härligt beskrivande naturvandring mot efterlängtat mål.
2020-07-14
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP