Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud är för starkt att säga

 

Utanför trärs solen av en 

avklippt gren genom att 

i försiktiga rörelser dras mot 

skugga. Nya friska blad. 

Är säker. Nu. 


fåglar parade med bomull i 

kvitterstänk längs bröstben 

vilande. är här. den store. 

 
 Jeansen slänger 

du och mig på rygg det 

bultande är tondövt 

 

det är inte du. Den store. 

du knullar mig röd om kinder

ger mig almanacka och kompass 

du stänger dörrar. Trycker upp mig 

mot en vägg i rätt sekund trär av 

min skuld de naknaste utav begär 

 

min skuldra. Kysser du smaragd 

av fläder 

 

jag kanske alltid varit din längtat 

utan röst blind av skuld av längtan 

efter något större 

 

jag kanske aldrig varit din ämnad 

till den värld jag anade men aldrig 

kunnat hitta 

 

ingen av er två ett stycke därifrån 

låg landet i en dörr ni gläntat 

 

Din påle glittrande och stark 

orgasm efter orgasm 

 

min säng är tom men dofterna 

i allt så nära 

 

så nära att den andre inte längre 

ligger gömd min sorg är under 

matta bak gardin. Ej längre här. 


jag är i världen självklar glad 

och stark och livet har just börjat 

gläntats 

 

mina tår du. Boken väntar nedslagen 

glasögonen bredvid, som om jag 

nästan ser dig komma. Som om vi 

alltid kommer när vi inte längre behöver 

varandra för att vår mening kanske just 

var så. 

 

Jag ser oss trots allt kasta våra kläder 

i det gula som numer borde kallas för 

det blåa. Med balkong intill. Ser dig 

ta en prillan där med kaffe. Vinkar av 

dig vid en färja. 

 

 

 

 

 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 121 gånger
Publicerad 2020-07-14 15:43



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Ja, "gud" och "jag älskar dig" ska vara starkt att säga. Att bli knullad "röd om kinder" ligger inte långt efter i styrka !
2020-07-14
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP