Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Skisser

De döda skänker av sitt överflöd
ur krus av drömmar, ett hastat bläck
i källsprång över papperet

där kartor över nerbrunna hus
vikts sönder till brev och tranor
täckts av lupiners frömjöl

och som ett alfabet över nötta väggar
flammar nattens ljuspigment
darrande eldar, irrblossblickar:

i fjärilens skepnad vilar hon
i tomrum mellan vingar
bland silvergrå nerver, Mnemosyne




Fri vers av Grävling
Läst 147 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-07-14 19:16



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Ett sådant vackert språk och ordvalen är mycket speciella
2020-07-27

  Solweig Jansson VIP
Ljuvligt vackert !
2020-07-20

  Rafmagn VIP
Fantastisk! Varje dikt är en hel värld.
2020-07-14

  Ulf Carlsson VIP
De döda lever i minnenas snabba pennstreck. Må Mnemosyne ofta segra över glömskans milda Lethe!
2020-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling