Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Borgunds stavkyrka ligger i Borgund i Laerdals kommun i Norge. Den räknas som den bäst bevarade medeltida stavkyrkan och byggdes omkring 1180.


Borgunds tryffelsmycke

Svävande lyfts regnmantelns
tyngd från dalen

Viks mot fjällväggar
av solnymfers
fnissiga glädjepärlor

Som uppstigen ur
jordens inre sagokammare
uppenbarar hon sig

Där vid Kongevägen
över Filefjäll
Som ett tryffelsmycke

Borgunds stavkirke

Vördnadskliv för mig
in i medeltidsdunkel
Odin övervakar stumt

Tjärdoften omfamnar
min själs tidlöshet
Altartavlan ljusstrålar




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-07-14 19:48



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Väldigt levande beskrivning, och så passande titel. Inledningsord sätter tonen lysande.
2020-07-15

  BenGust VIP
Texten är ett tryffelsmycke i sig. Det både doftar och strålar över en helt annan era. Stavkirken likt en tidlös sagokammare. Både inledning och avslutande rader är magnifika.
Som glättig kontrast finns solnymfer med.
2020-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP