Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avståndets grammatik


I dagarna som går
till månader
kanske år

vi håller avstånd
som det anstår oss
vi avstår mer än så

men om vi håller ut
och överlever coronan
vad vill vi förändra

kanske civilisationens lagar
inte behagar varken oss
eller vår planet?

kommer det som skett och sker
lända till mer grönska
och mer solidaritet?












Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-07-14 23:57



Bookmark and Share


  Respons VIP
Det kanske är mångas förhoppning att vi kan förändra viktiga saker genom våra erfarenheter av det som skett. Jag hoppas också att det kan ske stora förändringar framför allt inom äldrevården. Bra formulerat!
2020-07-20

  BenGust VIP
vad vill vi förändra?

Vårt resande inom och utom,
vår sociala dimension, våra konsumtionsmönster vår miljömedvetenhet eller
vårt världsliga engagemang.

Frågorna är många.


2020-07-19

  Anya VIP
Bra frågeställningar här. Jaa kommer denna världskris att leda till något positivt?
2020-07-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Intressanta funderingar! Förhoppningsvis tar man lärdom av det världen/vi upplevt under coronatid.
2020-07-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande!
Förhoppningsvis blir vi mer rädda om naturen och varandra!

2020-07-15

  Monika A Mirsch VIP
.. ja, det hoppas jag. Kram till dig!
2020-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP