Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För diktformen haibun, som blandar poetiska haikus med berättande prosa, se till exempel https://www.masterclass.com/articles/how-to-write-haibun-poetry. Att skapa följetong av formen är min egen idé. Storyn bygger på lika delar drömmar och fantasi.


Om vi nånsin kommer fram till København: haibun 15

 

 

Læs Ekstrabladet!

En ekstra nat i byen!

Tilfeldig tilbud! 



- Är Tivoli öppet i morgon också? flämtade Lina.

- Det är öppet varje dag hela sommaren, svarade jag. När vi nu fick en extra natt på oss så är det ingen stress, vi hinner säkert se allt vi vill. Men först ska vi städa! Lunchen serveras halv ett och innan dess måste vi vara klara här inne. Byt vatten i hinkarna, tvätta trasorna och ge er på bokhyllan så är ni snälla. Börja nerifrån, vi kommer och hjälper er så fort vi är klara med sofforna och golvet!

- Yeeeeah, let’ s clean this place! Rengøre rengøre! ropade barnen och rusade ut i köket för att fylla på vatten.

 Jag log, tog sats för att tvätta golvet och betraktade bonaden, som nu hade börjat flasha lätt i rött och grönt.

 

Pølsemanden

ser dig

 

 

Maken var redan igång med dammsugaren igen, och jag moppade parkettgolvet. När barnen hade dammat de hyllor de nådde upp till upptäckte de fönsterkarmarna, som verkligen var sorgligt dammiga. Lina våttorkade och Minus hittade en vattenkanna i köket. Linus balanserade på en stolskarm och övervakade läget, stolt som en tupp. Medan maken klev upp på en stol och torkade de översta hyllorna började jag plocka undan städredskapen. När jag kom tillbaka såg jag Linus i ögonen och pekade på klockan. Tuppen flaxade ner från sin pinne och slog alarm.

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Nanna X
Läst 278 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-07-15 06:59



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Hoho, jag som trodde de äntligen hade städat färdigt vid det här laget... Vilken komedi! Hur ska de nu hinna njuta av ett helt land?! Kanske finns extra extradagar till uthyrning istället för nätter..
2020-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X