Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vaskar guldkorn ur vardagsgruset




Ute är det mörkt, grått och trist
regntunga moln hänger över huset
inne skapar jag mitt eget solsken
vaskar guldkorn ur vardagsgruset

det tog inte särskilt lång tid
av morgonens tidiga timmar
förrän jag hittade guldkorn
som glittrar och glimmar

24 carat av värdefull metall
bland det finaste man kan få
ute är det mörkt, grått och trist
men jag har ingenting att klaga på







Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2020-07-15 10:58



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Är man en person som finner guldstänk bland det blytungtgrå är man lyckligt lottad.

2020-07-20

  Olof Lagerhorn VIP
Originell metafor om hur vardagen
bär på möjligheter för oss att
upptäcka.
2020-07-20

  Peter G VIP
Var dag ska levas och ska livet inte bara bli en lång transportsträcka gäller det att hitta några guldkorn varje dag!

Fint diktat och tänkvärda ord!
2020-07-19

  överlevaren VIP
Ja det är värdefullt att se det ljusa i tillvaron och det gör du galant!
2020-07-16

  M.Eta
Fint med guldkorn i tillvaron. Kul när man hittar dem!
2020-07-16

  bibbi ahrnstedt
Fint diktat om hoppet, gillar "vaskar guldkorn ur vardagsgruset"
2020-07-16

  Johan Strömstedt
Fina rader du vaskat fram. Det gäller att
finna glädje i tillvaron när det är tungt.
Befriande och hoppfull text.
2020-07-15

  Elinor Sörensson VIP
"Vaskar guldkorn ur vardagsgruset"
Härlig formulering
Kanske är det där man hittar de
verkliga guldkornen i livet
2020-07-15

  Kungskobran VIP
Se upp, allt är inte guld som glimmar
2020-07-15

  Blomma-Stjärna VIP
"inne skapar jag mitt eget solsken
vaskar guldkorn ur vardagsgruset"
- härlig poesi som lyfter upp oss läsare - också jag letar gärna sånt som glittrar och glimmar i morgonens tidiga timmar :-)
2020-07-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina metaforer att njuta av! Den som söker finner alltid något av värde, trots mörkret.
2020-07-15

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Ett upplyftande budskap i denna fina dikt!
2020-07-15

  Niliboy
Äga guld ger det något, men det säger jag nog bara för att jag inte äger guld längre.
Men tillvaron kan nog ibland äga något av guld i sig!
2020-07-15

  Kajan VIP
Fin dikt, gillar de rim som är en naturlig del av texten utan att skapa spänningar. Upplyftande innehåll.
2020-07-15

  Öknens Ros VIP
Morgonstund har guld i mund.
2020-07-15

  Sparvögat VIP
Vilken underbar bild du målar upp om att hitta ljus i mörkret.
Älskar strofen”vaskar guldkorn ur vardagsgruset”
Så fyndigt...
2020-07-15

  Maria Sundelin VIP
Härlig inställning
Kramar
2020-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP