Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För diktformen haibun, som blandar poetiska haikus med berättande prosa, se till exempel https://www.masterclass.com/articles/how-to-write-haibun-poetry. Att skapa följetong av formen är min egen idé. Storyn bygger på lika delar drömmar och fantasi.


Om vi nånsin kommer fram till København: haibun 16

 

 

Tupp balanserar

galer försiktigt lycklig

hoppas på brofärd

 

 

Den trehövdade C-juryn var där på tre röda sekunder efter det att Linus tryckt på alarmknappen. Cecilia, Csilla och Carolyn sniffade runt i rummet som hyndor. Märkligt hur tighta denna trio verkade vara, fast de kom från så skilda världar: Malmö, Budapest respektive dataspelet Criminal Case.

Linus balanserade åter på stolskarmen och övade på att gala på danska. Tjejerna satt med armarna om varandra i soffan och följde händelseutvecklingen. Maken hängde på terrassen.

Det doftade gott från köket. Spätta, nypotatis och remouladsås var dagens lunch. Lite av en dansk meny. Jag hoppades verkligen att lunchen skulle ingå i betalningen för vårt städningsarbete. Nu måste vi ju åka kollektivt och bo på hotell. Ingendera var billigt i Danmark.

Städdomartrion avslutade besiktningen, nickade avmätt och drog sig tillbaka för överläggningar i köket. Jag slog mig ner jämte Minus och Lina och studerade bonaden på väggen. Färgerna verkade ha bytt plats, och något som såg ut som en liten gubbe tittade fram från nedre högra hörnet.

 

 

Pølsemanden

elsker dig

 

 

Oj oj, rena danska erotiken. Ingen annan än jag verkade som tur var ha lagt märke till förändringarna i den broderade texten. Om den nu var broderad. För närvarande verkade den snarast flourescerande.

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Nanna X
Läst 117 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-07-16 07:24



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Nu börjar det bli riktig finish på all putsen... Juryn sniffar nästan som om man vore ända nere i ett franskt slott med brittiska internatelever och tysk Ordnüng. Får se om de trogna gästerna uppnår åtminstone 2,2 C av tre möjliga???
2020-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X